مزایای طراحی سایت تعاملی چیست؟

تصویر-سایت-تعاملی

تصویر-سایت-تعاملی-هدر

طراحی سایت تعاملی چیست و چه مزایایی  دارد

مقدمه :

در حال حاضر دیگر این که شما در وب سایتتان مقداری محتوا قرار بدهید و منتظر معجزه باشید، کافی نیست. فراهم کردن یک تجربه کاربری آنلاین بدون تعامل با کاربر مانند این است که شما کالایی را تولید کنید که هیچ مصرف کننده و متقاضی ای نداشته باشد. به همین خاطر شما باید وب سایت خودتان را برای این هدف بهینه سازی کنید. این موضوع باعث ایجاد یک تعامل دوطرفه می شود و این در شرایطی است که ارتباط مستقیم امکان پذیر نیست.

وب سایت ها یا باید به داده های وارد شده توسط کاربر پاسخ بدهند و یا با استفاده از انیمیشن های جذاب، صداها و سایر برنامه های کاربردی تحت وب، کاربر را در مسیر رسیدن به اطلاعات مورد نظرش همراهی می کنند. این روش طراحی سایت (سایت تعاملی) به کاربر احساس خوبی می دهد و باعث می شود که مدت زمان بیشتری را نیز در وب سایت شما بگذارند.

طراحی سایت تعاملی چیست؟ 

طراحی سایت تعاملی (Interaction Design) را می‌توان به صورت ساده  به این گونه تعریف کرد که این دسته از طراحی به تعامل میان کاربران و محصولات مرتبط می‌شود. هنگامی که مردم از طراحی سایت تعاملی صحبت می‌کنند، عموماً اشاره‌ای به محصولات نرم‌افزاری مانند برنامه‌ها یا سایت‌ها دارند چراکه هدف از این سبک طراحی، ایجاد محصولاتی است که کاربران را قادر می سازد تا به بهترین شکل ممکن به اهداف خود دست پیدا کنند.طراحی سایت تعاملی وب سایت به معنی طراحی سایت با یک سیستم تبادل تعامل گرایانه با کاربران می باشد.

این متد به طراح این امکان را می دهد که تجربه کاربری بهتری را برای کاربر یک وب سایت فراهم کند.هر طراح می تواند یک طرح تازه ایجاد کند، اما فقط یک طراح ماهر می داند که چگونه چیزی بسازد که تجربه کاربری عالی را ارائه دهد.تکنولوژی هایی مانند فلش، کوییک تایم و سیلور لایت، از مواردی هستند که در این متد به کار گرفته می شوند.هدف طراحی یک وب سایت تعامل گرا، این است که تجربه کاربر در استفاده از آن را به نوعی مجذوب کننده تر و پویا تر شود.

به همین خاطر وب سایت هایی که به این روش طراحی می شوند، از نظر بصری بسیار جذاب بوده و استفاده از آن ها لذت بخش تر است. از این روش طراحی می توان در تبلیغات کالا یا خدمات، طراحی وب سایت های فروشگاهی و توسعه شبکه های اجتماعی نیز استفاده کرد.

 سایت تعاملی  چیست؟

به زبان ساده، یک وب سایت تعاملی  با مردم تبادل و ارتباط بهتری برقرار می کند. سایت تعاملی در حقیقت سایتی است که کاربران را مجاز به برقراری ارتباط با محتوای موجود می سازد. در این سایت ها به طور معمول از فرم های خاص استفاده می شود و کاربران با استفاده از آن ها قادر به ارسال مجموعه ای از اطلاعات برای مدیران سایت خواهند بود. هدف اصلی یک وب سایت تعامل گرا (Interactive website)  این است که برای کاربر محتوایی سرگرم کننده، جذاب و با ارزش ایجاد کند که او را به تعامل با آن وب سایت تشویق کند.

ایجاد یک وب سایت تعاملی نه تنها از لحاظ بصری برای کاربر جذاب است، بلکه او را با المان ها و امکانات وب سایت درگیر نیز می کند.در دنیای امروز وب سایت ها دیگر، فقط مجموعه ای از المان ها و محتوای نوشتاری ثابت نیستند.توسعه وب سایت به نحوی که بتواند خود را با داده های دریافتی سازگار کند و به نوعی نسبت به آن پویایی و تحرک نشان دهد به عنوان بازاریابی دیجیتال تعاملگرا شناخته می شود.

این تعامل پویا در اکثر موارد بصورت جلوه های بصری یا تغییر شکل المان ها بسته به اطلاعات ورودی کاربر، نمایش داده می شود. بجای اینکه کاربر تنها با مطالعه و گشت و گذار در وب سایت به اطلاعات مورد نیازش دست پیدا کند، او را با خود درگیر کرده و امکان تعامل را برای کاربر ایجاد می کند.

مشخصات وب سایت تعاملی

سایت تعاملی ارتباط گسترده ای را بین کاربران از طریق نرم افزارهای مختلف ایجاد می کند. این کاربران به صورت فعال با سایت درگیر خواهند شد. این تعامل بنا به دلایل مختلف از طریق نرم افزارها و روش های مختلف انجام می گیرد. سایت های تعاملی کاربر را مجاز می سازند تا علاوه بر خواندن متون ساده و مشاهده تصاویر اطلاعات مفید مورد نظر خود را در سایت جستجو کنند. در نهایت امکان تغییر نحوه نمایش وب  سایت برای کاربران فراهم خواهد شد.

در این سایت ها به طور معمول فعالیت های سرگرم کننده قرار می گیرند تا مدت زمان حضور کاربران را افزایش دهند. اپلیکیشن ها و برنامه های سازمانی به طور معمول در سایت های تعاملی ادغام می شوند و برای کاربر تجربه مرتبط و جذاب تری را ایجاد می کنند. این نوع طراحی سایت به طور معمول در سایت هایی مورد استفاده قرار می گیرد که برای درگیر کردن کاربران از نرم افزارهای داخلی، ماژول ها و ویژگی های مختلف بهره می گیرند. این امر باعث می شود تا کاربر هنگام بازدید از سایت به صورت فعال با آن درگیر شده و به تجربه کاربری بهتری دست یابد.

از مهمترین ویژگی های سایت تعاملی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

هدف محور بودن 

این نوع سایت ها هدف محور هستند و تمامی نرم افزارها در راستای دستیابی به این هدف مورد استفاده قرار می گیرند.

رابط نامرئی داشتن

در یک سایت تعاملی امکان مشاهده بهترین رابط وجود ندارد. در این سایت ها بهترین رابط به طور کلی وجود ندارد و زمان پاسخ دهی و بارگذاری به قدری کوتاه است که امکان مشاهده آن وجود ندارد. رابط کاربر خوب موجود در این سایت از سردرگمی و کلافه شدن کاربر جلوگیری خواهد کرد.

قابلیت استفاده آسان

رابط های کاربری موجود در این سایت ها درک وضعیت سیستم مورد نظر و استفاده از آن را آسان می سازند.

کارایی نسبتا مطلوب

طراحی سایت تعاملی به نحوی است که با کاربر ارتباط برقرار می کنند.

آموزش پذیری

یک سایت تعاملی در مقابله با چالش های مشابه از تجارب قبلی خود استفاده می کند. این سایت ها به طور معمول برای حل چالش های پیش روی خود از مجموعه ای از الگوها استفاده می کنند.

 

تصویر-رابط-کاربری

مزایای طراحی سایت interactive

طراحی یک سایت علاوه بر ایجاد حس بهتر برای کاربر درسایر بخش ها نیز مزایای خاص خود را به همراه دارد که عبارتند از:

کسب اطلاعات کاربر به‌ صورت قانونی

در دنیای دیجیتال مهم‌ترین و با ارزش‌ترین سرمایه اطلاعات کاربران است. این اطلاعات شامل شماره تماس، نام، ایمیل و… است. یک سایت تعاملی می ‌تواند با داشتن امکاناتی مانند ثبت‌ نام در سایت یا فرم های ویژه این اطلاعات دستگاه و امکان این اطلاعات را از کاربر دریافت کند. این اطلاعات در حوزه‌های مختلف دیجیتال مارکتینگ مانند فروش از طریق پیامک و ایمیل مارکتینگ نقش بسزایی خواهد داشت.

رتبه بهتر در نتایج جستجو گوگل و دیگر موتورهای جستجو

در سال‌ های اخیر یکی از مواردی که گوگل خیلی به آن اهمیت می‌دهد، مدت حضور کاربران در سایت است. هرچه این زمان بیشتر باشد گوگل به این نتیجه می‌رسد که مطالب این سایت با ارزش‌ تر است و درنتیجه رتبه بهتری به آن اختصاص می ‌دهند. یکی از مزیت‌ های مهم سایت‌ های تعاملی همین افزایش زمان حضور کاربر است. سایت ‌های تعاملی با امکانات متنوعی که در اختیار کاربر قرار می ‌دهد مدت حضور آن را در سایت بالا می‌برد و همین موضوع باعث رشد چشمگیر رتبه در نتایج جستجوی گوگل می ‌شود.

حفظ مشتری

اگر سایت محصول محور داشته باشید، هیچ‌ چیز مانند مشترک ثابت به کسب‌ و کار شما نمی ‌تواند کمک کند. داشتن یک سایت تعاملی که کاربر بتواند به‌ راحتی محصول خود را انتخاب کند، در مورد آن نظر بدهد، از نظر دیگر کاربران استفاده کند و… می ‌تواند یک مشتری عادی را به مشتری ثابت تبدیل کنند که هر گاه به محصولی نیاز داشت ابتدا به سایت شما مراجعه کند.

اعتماد بیشتر مشتریان

یکی از مزیت‌ های سایت‌های تعاملی داشتن گزینه ‌ای برای صحبت آنلاین با پشتیبانی یا مدیر سایت است. این‌ مورد باعث می‌ شود که مشتری احساس اعتماد بیشتری نسبت‌ به سایت داشته باشند و با خیال آسوده اقدام به خرید کند. اینکه کاربر می داند در هر لحظه شخصی برای راهنمایی آن در سایت وجود دارد و تا انتهای مسیر آن را تنها نمی گذارد جزوی از تجربه کاربری است که در سایت ‌های تعاملی بسیار مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

صاحبان فروشگاه به‌ خوبی می ‌دانند که مهم‌ترین عامل برای بقای آن ‌ها مشتری است. هرچه مشتری بیشتری از فروشگاه بازدید کند شانس فروش نیز بیشتر می‌ شود. در سایت هم این‌ موضوع مستثنی نیست. مهم‌ ترین برتری که سایت های تعاملی نسبت‌ به دیگر نوع سایت ها دارند بازدید کننده بیشتر است. همان ‌طور که پیش از این نیز اشاره شد سایت های تعاملی با داشتن ویژگی ‌های مخصوص، حضور کاربران در سایت را  لذت بخش می‌کنند تا علاوه‌ بر افزایش بازدیدکننده آن‌ ها را به مشتریان همیشگی تبدیل کنند.

چطور یک وب سایت تعاملگرا طراحی کنیم؟

روش های زیادی وجود دارد که می تواند میزان ماندگاری و درگیری کاربر با وب سایت را افزایش دهد. نکته مهم در استفاده از ابزارهای تعامل با کاربر این است که آن ها را به گونه ای طراحی کنیم که به کاربر احساس تاثیرگذار بودن و قدرت کنترل بدهد. اما در حالت کلی می توان گفت که هر ابزار یا امکاناتی که به کاربر اجازه دهد که با وب سایت تعامل ایجاد کند و بتواند حتی برخی از موارد و آیتم ها را تغییر دهد، به این هدف کمک می کند و می توان آن ها را از جمله ابزارهای طراحی سایت تعامل گرا در نظر گرفت.

در ادامه تعدادی از روش ها و ابزارهایی که می تواند باعث ایجاد تعامل کاربر و وب سایت شود را معرفی می کنیم.

1. ابزارهای ساده ایجاد تعامل

برای کاربران خود ابزارهای ساده ای برای تعامل با وب سایت ایجاد کنید. مواردی مانند کوییزها، بازی های ساده و کوتاه، تست های هوش و شخصیت شناسی و ماشین حساب های خاص مانند ابزارهای محاسبه مالیات و سایر ابزارهایی که با موضوع و هدف وب سایت شما خوانایی داشته باشند، از جمله ابزارهای ساده ای هستند که می توانند تعامل کاربر با وب سایت شما را افزایش دهند. طبق بررسی ها ابزارهای این چنینی که با دریافت اطلاعات از کاربر، سریعا نتیجه پردازش داده ها را به کاربر اعلام می کنند، باعث افزایش ماندگاری و درگیری کاربر با وب سایت می شوند.

2. المان ها و آیتم های تعاملی

استفاده از المان ها و آیتم های جذاب و چشمگیر در یک صفحه از وب سایت باعث می شود که وب سایت شما از دید مخاطب بسیار جالب تر و سرگرم کننده تر به نظر بیاید. برای مثال انیمیشن های رنگارنگ در زمانی که کاربر موس خود را بر روی یک لینک یا تصویر نگه می دارد، یا افکت های جذاب در زمان اسکرول کردن و یا روایت یک داستان مصور با افکت های جذاب و تعاملی و …

شما می توانید از ویدئوها و سایر المان های گرافیکی جذاب برای روایت داستان برند خودتان و تشریح کالاها و خدمات خود نیز استفاده کنید. این روش نشان داده که در افزایش میزان فروش نیز بسیار مؤثر است. Google Maps یک عنصر تعاملی بسیار مفید برای معرفی در سایت شما است زیرا به کاربران کمک می کند در زمان و انرژی صرفه جویی کنند.

3. دریافت بازخورد از طریق فرم ها

تشویق مردم به این که از طریق ایمیل با شما در ارتباط باشند به تنهایی خود یک روش مؤثر ایجاد تعامل و مراوده است. شاید در نگاه اول این روش فقط در ایجاد سرنخ برای فروش کالا مؤثر به نظر بیاید اما مزیت دیگر آن این است که نشان می دهد شما به نظرات و سلایق کاربران خود اهمیت می دهید.

دریافت بازخورد می تواند به شما در یافتن نواقص کالا یا خدمات تان و یا میزان کیفیت آن کمک بسیاری کند و چه بهتر که این بازخورد را از بهترین قاضی آن دریافت کنید؛ یعنی مصرف کننده های آن.علاوه بر دریافت بازخورد شما می توانید از فرم ها نیز برای ایجاد تعامل با کاربران استفاده کنید. اما در استفاده از فرم ها زیاده روی نباید کرد و فقط در موارد ضروری مانند کمیپین های تبلیغاتی و مواردی از این دست باید استفاده شوند.

4. ابزارهای چت آنلاین

استفاده از ابزارهای چت و گفتگو در وب سایت ها می تواند یک روش بسیار مؤثر برای ایجاد تعامل با کاربر باشد. شما با استفاده از این ابزارها می توانید به سؤالات کاربر در هر لحظه پاسخ بدهید و این موضوع تاثیر بسیار زیادی در ایجاد رضایت و اعتماد در کاربر خواهد داشت. اما ممکن است بسیار زمان بر و مشغله آفرین باشد و نیاز باشد یک نیرو مخصوص پاسخ به سؤالات کاربر استخدام کنید.

البته در حال حاضر ربات هایی نیز وجود دارند که در ازای سؤالات مشخص به کاربر یک پاسخ از پیش تعیین شده را ارسال می کنند. استفاده از این ربات ها نیز خوب است، هرچند که هرگز جای یک پاسخ دهنده حقیقی را نخواهد گرفت. ویجت های رسانه های اجتماعی که به شما امکان می دهند دکمه های اشتراک گذاری اجتماعی را در وب سایت خود جاسازی کنید.این به مخاطبان شما اجازه می دهد تا اطلاعات شرکت شما را از طریق شبکه های مورد علاقه خود به اشتراک بگذارند.

5. محتوای تولید شده توسط کاربر

اجازه دادن به کاربر برای افزودن محتوا به صفحات سایت یک روش عالی برای ایجاد تعامل است. این کار می تواند با فراهم کردن امکان ایجاد پست مهمان در سایت،بارگزاری تصاویر و یا ایجاد یک بحث و گفتگو میان کاربران مختلف در قسمت مقالات وب سایت امکان پذیر است.یک وبلاگ به کاربران اجازه می دهد تا روی پست ها نظر بدهند و همچنین نظرات دیگران را بخوانند. وبلاگ ها اغلب دارای نظرسنجی هستند که در آن خوانندگان در مورد موضوعات رای می دهند.این به افراد کمک می‌کند تا با دادن فرصتی برای مشارکت با ایده‌ها و نظرات شما، با آنچه شما می‌گویید ارتباط برقرار کنند. 

مطالب پیشنهادی آگهی دات کام : تاثیر محتوای ویدئویی در سئو سایت چگونه است؟

 

کلام آخر

امروزه سرعت پیشرفت تکنولوژی در دنیای وب بسیار زیاد است و اگر نتوانید خود را با آن وفق دهید فوراً از آن عقب می مانید. کماکان سایت ‌هایی که امکاناتی برای تعامل با کاربر در آن تعبیه نشده  همچنان فعالیت دارند ولی روز به‌ روز از میزان بازدیدکنندگان آن کم می ‌شود. در حال حاضر تمامی موتورهای جستجو به اولویت بهتر برای تجربه کاربری بهتر اهمیت خاصی قائلند که یکی از مشخصات سایت های تعاملی است. پس اگر قصد دارید برای خود سایت طراحی کنید و یا بر روی آن سئو انجام دهید به تعاملی بودن آن توجه ویژه ای داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.